recept van 18 tot 24 april

18 april 2016 om 17:04

Asperges met ham, ei en botersaus




INGREDIENTEN 4 PERSONEN
* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout

Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf.
Bewaar de asperges in een vochtige doek.
Trek van het afval van de asperges een bouillon.
Zeef dit vocht.
Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
Snijd de ham fijn.
Smelt de boter.
Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal.
Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges.
Geef de gesmolten boter er apart bij. 

serveertips: Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.


Winkelmand

Winkelmand is leeg.

Laatste nieuws

Kerstpakketten Heeft u nog kerstpakketten nodig?.Vraag ons gerust
Wijnfeest 2018 WIJNFEEST zondag 23 septmeber moeten we helaas can …
nieuwe aardappelen ze zijn er weer nieuwe oogst aardappelen.*Frieslan …
Wijngaard Maronesse

Fam. van der Veeken
Steenwijkerweg 23
8316 RH Marknesse

E: info@maronesse.nl
T: 0527 291236
M: 06-50671785