
recept van 18 tot 24 april
18 april 2016 om 17:04Asperges met ham, ei en botersaus
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf.
Bewaar de asperges in een vochtige doek.
Trek van het afval van de asperges een bouillon.
Zeef dit vocht.
Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
Snijd de ham fijn.
Smelt de boter.
Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal.
Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges.
Geef de gesmolten boter er apart bij.
serveertips: Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.
Winkelmand
Winkelmand is leeg.Laatste nieuws
Fam. van der Veeken
Steenwijkerweg 23
8316 RH Marknesse
E: info@maronesse.nl
T: 0527 291236
M: 06-50671785