Nieuws

stamppot met raapstelen

stamppot met raapstelen

29 maart 2016 om 10:49


Stamppot met raapstelen

 INGREDIENTEN 4 PERSONEN
* 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen
* 3a4 bosjes Raapstelen
* 1 grote ui
* melk
* klontje boter
* Een halve citroen
* Zout
* 1 uitgeperst teentje knoflook

Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!

Voorbereiding

Aardappelen schillen ui in reepjes snijden de worteltjes van de Raapstelen snijden en de Raapstelen wassen en goed uit laten lekken in een vergiet.
teentje knoflook schillen

Bereidingswijze

De aardappelen in water met zout gaarkoken, afgieten en even droog koken.
Zoveel melk erbij doen dat de aardappelen voor twee derde onder de melk liggen, klont boter erbij doen en goed aan de kook brengen.
Gas uitdoen en stampen met de rauwe Raapstelen, sap van halve citroen, de uitgeperste knoflook en de goudbruin gebakken uien (uien mogen beslist niet bruin worden, maar moeten glazig blijven)eventueel een beetje witte peper erdoorheen doen, maar hoeft niet.

Serveertips: Is lekker met een gehaktballetje of een karbonaadje of sudderlapje erbij

Lees meer
recept van deze week

recept van deze week

21 maart 2016 om 19:36

      Oeuf cocotte



Een lekker en simpel recept voor het paasontbijt of de paasbrunch.
Het is net even anders dan een gekookt eitje maar toch makkelijk en snel te bereiden.

serveer er een lekker broodje bij om erin te dippen.

Benodigheden voor 2 personen:

* 2 eieren
* 2 eetlepels creme fraiche
* snufje zou/peper
* eventueel geraspte kaas of kruiden

Bereidingwijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Schep twee eetlepels creme fraiche in ovenbestendig bakjes en hieroverheen een ei gebroken.

eventueel kan je over het ei geraspte kaas of kruiden strooien.
Doe de kleine bakjes in een ovenschaal en giet water in het ovenschaal tot de helft van het kleine bakje.

Zet de ovenschaal in de oven en wacht 15 min tot het ei gestolt is.

Eet smakelijk



Lees meer
recept

recept

15 maart 2016 om 10:38 ovenschotel van paksoi en champignons





 Eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel

ingredienten voor 2 personen

400 g. aardappelen,
boter om in te bakken,
1 teen knoflook (geperst)],[
1 ui (gesneden)],[
100 g. (kastanje)champignons,
1 paksoi,
2 eieren,
2 theelepels kerrie, peper en zout


Voorbereiding

Aardappelen schillen en in plakken snijden, 5 minuten koken en afgieten


Bereidingswijze

Ui en knoflook fruiten in wat boter. Champignons schoonvegen, in plakken snijden en enkele minuten meefruiten. Paksoi wassen, in repen snijden en 2 minuten blancheren in ruim kokend water, afgieten en uit laten lekken. Eieren loskloppen en met het ui-champignonmengsel door de paksoi scheppen. Op smaak brengen met zout en kerrie. Aardappelplakken in een beboterde ovenschaal doen en paksoi-eimengsel erover verdelen. Ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden.

Lees meer
aanbieding 14 tot 20 maart

aanbieding 14 tot 20 maart

15 maart 2016 om 10:16  Deze week in de aanbieding


*10 Mandarijnen voor               € 1.00

*Paksoi nu voor                        € 0.70

*500 gr Sperziebonen nu voor €1.50



Lees meer
recept van de week

recept van de week

8 maart 2016 om 11:04                                                      Franse ovenschotel

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes)],[ 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 tomaat, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter.

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

Voorbereiding
Zorg dat alle ingredienten zijn gesneden voor je begint dat werkt het makkelijkst

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

Serveertips
Lekker met vers stokbrood en een groene salade. Drink de wijn die over is bij de maaltijd.







Lees meer


Winkelmand

Winkelmand is leeg.

Laatste nieuws

Kerstpakketten Heeft u nog kerstpakketten nodig?.Vraag ons gerust
Wijnfeest 2018 WIJNFEEST zondag 23 septmeber moeten we helaas can …
nieuwe aardappelen ze zijn er weer nieuwe oogst aardappelen.*Frieslan …
Wijngaard Maronesse

Fam. van der Veeken
Steenwijkerweg 23
8316 RH Marknesse

E: info@maronesse.nl
T: 0527 291236
M: 06-50671785