Nieuws

aanbieding van 18 tot 24 april

aanbieding van 18 tot 24 april

18 april 2016 om 17:29

Deze week in de aanbieding




                * druiven 500 gram   € 1.60 

                * asperges 250 gram € 1.99

Lees meer
recept van 18 tot 24 april

recept van 18 tot 24 april

18 april 2016 om 17:04 Asperges met ham, ei en botersaus




INGREDIENTEN 4 PERSONEN
* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout

Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf.
Bewaar de asperges in een vochtige doek.
Trek van het afval van de asperges een bouillon.
Zeef dit vocht.
Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
Snijd de ham fijn.
Smelt de boter.
Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal.
Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges.
Geef de gesmolten boter er apart bij. 

serveertips: Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.

Lees meer
recept van deze week 11 tot 17 april

recept van deze week 11 tot 17 april

9 april 2016 om 15:55

Gevulde courgette

1 of 2 courgette 
3 eieren pakje gesneden ham
zakje geraspte kaas
1 ui 2 tomaten
zout en peper

Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden vet de ovenschaal in.
Bereidingswijze

Snij de courgette over de lenge doormidden.
Hol de courgette uit zodat de vulling daarin kan en leg de halve courgettes in de ovenschaal.
Doe de resten die je uit de courgette haalt in een kom.
Snij de tomaat, ham en de ui in blokjes of kleine stukjes en doe deze in de kom.
Doe de 3 eieren en een half zakje geraspte kaas erbij en meng alles goed.
Doe er voor de smaak zout en peper bij.
Vul dan de courgettes met het mengsel.
Doe nog wat geraspte kaas boven op en doe de ovenschaal in de oven voor 25 minuten.
Wanneer het ei goed gestold is en de kaas een goudbruine kleur heeft is de courgette klaar.


Serveertips Je kan er eventueel gebakken aardappeltjes of frietjes bij serveren.

Lees meer
recept van 4 april tot 10 april

recept van 4 april tot 10 april

5 april 2016 om 10:38



Surinaamse Bloemkool


INGREDIENTEN 4 personen
1 bloemkool 1 ui, gesnipperd
2 tl tomatenpuree
1 el kerrie
snufje zout
1 teentje fijngesneden knoflook
400 ml heet water
olijfolie 
klein stukje fijngesneden vers pepertje

Bereidingswijze

Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
Verhit 2 à 3 el olie in de wok en fruit de ui in de olie.
Kook alvast water.
Fruit de knoflook en peper even mee met de ui.
Doe de kerrie en tomatenpuree erbij, roer goed om en voeg dan de bloemkool toe en direct het hete water erbij.
Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed kan intrekken.
Zout naar smaak en met het deksel op de pan laten koken.
Laat koken tot het water nagenoeg is verdampt, maar let er op dat de bloemkool niet te slap wordt.

Serveertips
Lekker met rijst of gekookte of gebakken aardappels.

Lees meer
stamppot met raapstelen

stamppot met raapstelen

29 maart 2016 om 10:49


Stamppot met raapstelen

 INGREDIENTEN 4 PERSONEN
* 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen
* 3a4 bosjes Raapstelen
* 1 grote ui
* melk
* klontje boter
* Een halve citroen
* Zout
* 1 uitgeperst teentje knoflook

Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!

Voorbereiding

Aardappelen schillen ui in reepjes snijden de worteltjes van de Raapstelen snijden en de Raapstelen wassen en goed uit laten lekken in een vergiet.
teentje knoflook schillen

Bereidingswijze

De aardappelen in water met zout gaarkoken, afgieten en even droog koken.
Zoveel melk erbij doen dat de aardappelen voor twee derde onder de melk liggen, klont boter erbij doen en goed aan de kook brengen.
Gas uitdoen en stampen met de rauwe Raapstelen, sap van halve citroen, de uitgeperste knoflook en de goudbruin gebakken uien (uien mogen beslist niet bruin worden, maar moeten glazig blijven)eventueel een beetje witte peper erdoorheen doen, maar hoeft niet.

Serveertips: Is lekker met een gehaktballetje of een karbonaadje of sudderlapje erbij

Lees meer


Winkelmand

Winkelmand is leeg.

Laatste nieuws

Wijnfeest 2018 WIJNFEEST zondag 23 septmeber moeten we helaas can …
nieuwe aardappelen ze zijn er weer nieuwe oogst aardappelen.*Frieslan …
Bottelfeest zondag 10 juni 2018 Bottelfeest  10 juni 2018Op 10 juni is er een …
Wijngaard Maronesse

Fam. van der Veeken
Steenwijkerweg 23
8316 RH Marknesse

E: info@maronesse.nl
T: 0527 291236
M: 06 10396835 / 06-50671785